Tuesday, March 27, 2007

The Robinson Crusoe lobster is fantastic!!!!!


Robinson Crusoe Island is worldfamous for it's lobster. Last night we had a lobster dinner onboard. Two lobsters (see picture) were delivered by a fisherman in the afternoon. We cooked them for 20 minutes and then we put the pot on deck so they could cool a bit in the air. When the dinner started the lobsters were still warm. To the lobster we had chilean "champagne". It was a memorable dinner indeed. Nothing is better than a fresh warm lobstertail. We will have a repeat of that dinner tonight. We have heard about people having lobster also for breakfast and lunch!!!! On Wednesday we start our voyage to Gambier Islands, Polynesia. It will be our longest voyage so far. It is 3300 nautical miles - 300 nautical miles longer that the Atlantic crossing to Brazil. We esimate to be at sea for 17 days.


Robinson Crusoe ön är världsberömd för sin hummer. Igår kväll hade vi hummermiddag ombord. Två fina humrar (se bild) levererades av en fiskare under eftermiddagen. Vi kokade dem i 20 minuter och lät de sedan svalna på däck i sitt spad. När middagen började var humrarna fortfarande lite varma. Till hummern drack vi chilensk "champagne". Det var verkligen en minnesvärd middag. Inget är godare än en färsk varm hummerstjärt. Vi kommer att ha en repeat på den middagen ikväll. Vi har hört talas om personer som äter hummer också till frukost och lunch!!!!! På onsdag startar vi vår segling mot Gambier Islands i Polynesien. Det blir vår längsta segling hittills. Den är 3300 sjömil - 300 sjömil längre än Atlantöverfarten till Brasilien. Vi räknar med att vara till havs i 17 dygn.